Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 decembrie 2008

STEAUA CRACIUNULUI

In seara asta o s-o caut, de va fi innorat, de va ninge sau daca va ploua. De va fi senin, o sa-mi fie mai usor s-o gasesc. Nu stiu ce o sa-i cer si nici ce imi va da. Cred in ea si ea va crede cu siguranta in mine. Anul asta nu-l mai astept pe Mos Craciun, dar poate a venit deja si nu sunt prea sigura ca pot recunoaste asta. Sa va fie liniste, impacare si credinta. Sa fiti sanatosi si iubiti!



Mele Kalikimaka
Asculta mai multe audio Muzica »

luni, 15 decembrie 2008

LA VITA E BELLA

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la amintirile mele, ma apuca asa o nostalgie... Mai demult, un cineva imi spunea ca nu exista uitare; am invatat insa ca uitarea poarta in ea germenii impacarii cu noi. Si mai demult, un altcineva ma ameninta ca gesturi, cuvinte, lucruri nu pot fi decat ale noastre, pentru totdeauna si ca nu le pot doar eu repeta. N-a fost asa... Viata mi-a demonstrat ca poti spune si face aceleasi lucruri de un milion de ori, de milioane de milioane de ori. Mai demult decat mai demult, in Antichitatea existentei mele trecatoare,(hmmmm - asta aproape am uitat de tot), un alt-altcineva ma facuse sa cred ca noi alegem pentru viata. Dar viata a ales pentru mine.



Azi? Hm.... Azi!? Azi, nimic. Azi am reinvatat ca in viata poti gresi de milioane de ori, niciodata sa nu gresesti fata de sufletul tau....

duminică, 14 decembrie 2008

PESTELE SPAGA

AZI, MAGAZIN CARREFOUR, VARIANTA PLOIESTI CITY, RAIONUL DE ZBURATOARE ACVATICE

Oferta super - pesti cu aripioare si colti, alge, crabi si alte inotatoare. Culorile? Dubioase. De la alb gheata la negru taciune, cu mov - aramiu si rosu intens, variante ajutatoare. Stam cateva minute bune ca cineva sa ne acorde atentie. Stam degeaba. Dar nu e graba, nu ne putem decide asupra alegerii, asa ca nu protestam. In timp ce doamnele de la curatenie ne lustruiesc ghetele pentru a multa oara cu un mop gri-sobolan, impasibile la vreun gest, un domn din dreapta- bine construit si cu ochii albastrii - palmeaza vanzatorului 10 lei. Imi zic ca n-am vazut bine.

- Vazusi?
- Da,
zice companioana mea. I-a dat bani.
- Spaga?
- Pai ce altceva? Ca nu se plateste nimic aici.......
- Pentru ce? Nu vezi cati pesti sunt aici? E adevarat, par cam vechi... Dar spaga? La Carrefour? Nu pot sa cred.....


Intamplare ma incita. Uman, jurnalistic? Nu m-am decis. Cand sa plec ......

- Da-te mai aproape, zice vanzatorul.


Ma dau, chiar daca chemarea nu-mi era adresata. Se da si baietul cu bancnota. Il pot vedea mai bine.... Tipul? Purtator de breloc de masina cu multe X-uri, in trening de firma, tot numai un zambet. Eu devin, brusc, interesata de crustaceele din apropiere. Le studiez ochii, clestii, evaluez oferta, fac conversatie stupida. Individul nu are nicio jena....

- Am unul de 7 kile. Trebuia sa vina un bastan sa-l ia, il comandase de ieri. Mai mic n-am. Daca vrei, ti-l dau pe asta. E gata transat, aranjat, tot tacamul....

Tipu' se uita la intrusa, adica la mine, si-i face semn vanzatorului....

- N-ai treaba, nu s-a prins. Ce stie asta?
- Pai....
- Daca vine ala, nu iese scandal, ca-l rezolv maine si pe el. Ma descurc eu. Spune, il vrei sau nu? Ca io client gasesc.....


Domnul se uita din nou la mine. Eu ma uit fix la el si-i zambesc, cum doar eu stiu....

- Nu vreau. E riscant. Mai ales acum....

Pleaca. Plec si eu, fara sa-mi aleg nimic din super-oferta expusa la galantar. De un peste de 7 kile nu aveam nevoie, dar sunt convinsa ca poteam face rost de el usor sinu trebuia nici macar sa supralicitez. Nu pot insa sa realizez pentru ce naiba trebuie sa dai bani ca sa cumperi pestele-spaga. M-am decis sa incerc si eu o data varianta asta. Sa simt si eu gustul deosebit de cumparatura luata pe sub mana. Nu o sa ne treaca niciodata. Suferim de comunism cronic.

miercuri, 10 decembrie 2008

ROMANIA, NICICAND SURPRINZATOARE

Va gandeati ca vom avea alt premier sau alta formula guvernamentala?
Eu nu m-am gandit nicio clipa ca guvernul va arata altfel asa cum sunt ferm convinsa ca din 2009 vom deveni republica prezidentiala si ne vor trebui vreo 5 de ani sa ne dam seama cam ce e asta. Vom deveni prin vot popular.

marți, 9 decembrie 2008

DE CE-S FEMEILE PATETICE UPDATAT

Incep prin a va spune un adevar general-valabil: oamenii ca mine ar trebui desfiintati. De ce? Pai e simplu.......

ACUM DOUA ZILE

Acum doua zile imi trasneste in minte o idee. E cazul sa-mi execut femeieste sifonierul. Sa-l deschid, se evaluez, sa triez si sa dau; sa dau ce nu-mi mai trebuie, ce nu-mi mai place, ce nu folosesc. O bagatela, la prima vedere. Cand treci la fapte, insa, totul devine extrem de dificil......

IERI

Ieri, m-am hotarat sa-mi pun in aplicare planul. Am deschis sifonierul, m-am uitat la zecile de tricouri, fustite, rochite si sacouri si l-am inchis la loc. Ca sa-mi fac curaj, mi-am sunat o prietena care tot cara lucrusoare la copilasi saraci sa o anunt solemn ce am de gand sa fac. M-am linistit stiind ca deja promisesem sa fac asta si mi-am vazut de treaba....

AZI

Azi am trecut la fapte. Mi-am deschis sifonierul, m-am uitat la lucrusoare, le-am injumatatit asa. Pe unele le-am bagat in saci, pe altele inca le mai evaluez.... Acum mai am loc, pe ici pe colo, de achizitii noi, dar tot ar trebui sa mai dau cel putin jumate din ce a ramas.


MAINE

Maine o sa desfac sacii sa vad daca nu am omis ceva de care am nevoie, sa pun la loc.


MORALA?

Ce morala? Pastrez toate nimicurile care-mi amintesc de mai stiu eu ce evenimente sau oameni. Ma apuca nostalgia toleasca si cedez in fata unor bucati de carpe, asa ca peste cateva luni iar am probleme cu supraaglomerarea..... Patetic, nu?

UP-DATE:

REPLICI PRIMITE PE MESS, REACTIE DE LA DIFERITE DOAMNE SI DOMNISOARE:

1. Da-ti tot sifonierul. Tot vine Mos Craciun.
- Nu ma lasa astia dezbracata pe strada.

2. Nu le da pana nu-ti iei altele.

THE BEST OF:

3. Ai dreptate, mai usor renunti la un barbat decat la o bluzita.

Si cum o astfel de replica nu poate fi trecuta cu vederea usor, lansam sondajul din dreapta....

Si, pentru ca am fost acuzata ca fac discriminari sexuale, le-am dat si masculilor ce-i al lor.... Berea?

luni, 8 decembrie 2008

PRIORITATI

Cateodata viata iti schimba prioritatile intr-o secunda. Un rand scris pe o foaie de hartie te face sa vezi totul altfel - oamenii, lucrurile, intamplarile. Deodata tu devii cel mai important; nu din egoism, ci din dorinta de a le face tot celorlalti bine, prin binele tau.

vineri, 5 decembrie 2008

SA CREZI...

- Ce-ti aduce mosul?
- Mosul? Care mos?
- Mosul cu ghetutele....
- A, nu cred ca am fost prea cuminte. Niciodata nu sunt suficient. Vine azi?
- Tu, de fapt, nu esti niciodata rea, esti doar altfel....


Nu-mi plac zilele de nastere, "La multi ani!"-urile, pupaturile, complezenta, cadourile si viata ca un kitsch. Nu-mi plac lucrurile care se fac doar pentru ca trebuie; am reguli pe care nu le are toata lumea, dar care le intrec pe cele ale tuturor; am invatat sa dau, nu ca sa primesc ceva in schimb; am invatat sa ma bucur ca dau si nu prea stiu sa arat ca ma bucur atunci cand primesc. Am invatat sa cred. In mine si in ceilalti.

Cand crezi nu ai nevoie de dovezi; asa ca, daca in seara asta ghetutele mele sau ale tale vor ramane goale, nu fi trist. Mos Nicolae nu a murit. Am crescut doar si pe lista lui de prioritati sunt copiii mai mici. Vei simti insa ca cineva se gandeste la tine. Daca nu va fi nimeni, atunci sa stii ca o sa fiu sigur eu. :)

COMPATIMESC

Oamenii care vor intotdeauna sa aiba prieteni importanti si care ajung sa fie singuri intr-o multime de oameni.

marți, 2 decembrie 2008

CE-AM AFLAT EU DUPA ALEGERI

Pai am aflat multe, dar astea mi s-au parut cele mai relevante:

1. Deputatul de Congo sau de Madagascar din Parlamentul Romaniei e un ungur ales de 34 de romani.

2. Ca Adrian Nastase se duce azi de buna voie si nesilit de nimeni la DNA. Cred ca are sesiune de autografe.

3. De unde i se trage lui Anton cazu'.

4. PSD-ii au si ei succesurile lor. Incununate cu mari felicitari.

Sa mai zica cineva ca-n tara asta te plictisesti vreodata.

TRAIM INTR-O TARA

1. In care toti coruptii nedovediti ajung in Parlament, ca le merge mintea si le permite legea sa aleaga colegiile bune, de la Cucuietii din Deal unde sintagma DNA nu a ajuns.
2. In care partidul de pe locul doi are sanse sa ia mai multe mandate decat ala de pe locul 1, ca asa e la redistribuire.
3. In care un baiat Hubert Ştefan Thuma de care eu nu am auzit niciodata - poate sunt eu inculta, dar nici google nu prea a auzit de el - reuseste sa castige mai multe voturi, doar cu 18 e adevarat, decat viitorul ex-premier al tarii, probabil viitor-tras-de-par paralamentar, singurul care i-a pus bete in roate domnului actual si viitor deja presedinte.


Cica asa e democratia. Am votat, dar acum imi pare rau. Imi pare rau ca legitimizez cea mai mare porcarie electorala din ultimii 20 de ani. Parerea mea.

UPDATE: Ma scuzati, am uitat de domnul care o sa voteze legile de la puscarie, asta este, cred, culmea democratiei.

CU BLONDA LA PISICOLOG

MOTTO

La palat, 10 patrupede detinatoare de pedigree se vor inclina intotdeauna in fata unui maidanez. Sa ai succes trebuie doar sa fii altfel


M-am dus cu blonda la pisicolog, nu ca ar fi capatat vreo boala pisiceasca, ci pentru ca Gigi - baiatul ala cu par portocaliu - a intrat in randul lumii Capitaliste. Si-a luat buletin de Bucuresti si si-a schimbat numele, pe cale administrativa. Nu-l mai striga nimeni, cu exceptia mea, Gigi; a devenit Robin sau Robi, in functie de cat de grava e prostioara pe care o face. Cu aceasta importanta ocazie, blonda a ramas fara PET. Cealalta jumatate detinatoare a apartamentului in care locuieste a decis ca e periculos pentru pisica sa fie plod de blonda, asa ca s-a trecut pe el in acte drept stapan.

Blonda a ramas insa mama iubitoare care are grija ca baiatu' sa-si ia regulat vitaminele, sa scape si de ultimii puricei si sa mearga la doctor, pentru un program de revigorare. Asa se face ca intr-una din zilele tocmai trecute, in calitate de prietena de blonda si de nasa de pisic, am transportat cotoiu' la doctor.

- Te-ai trezit? Mergem?
- Mergem! 5 minute.....


Dupa 15 minute, ma prezint regulamentar cu Luluta in fata blocului blondei. Mamica grijulie coboara cu bebelu' transportat regulamentar intr-un recipient asortat. Fond verde asortat cu pisici.

- Unde-l punem?
- Lasa-l ca se duce singur....


Si se duce. Fix sub scaunul meu, se face ghem si nu spune nimic.

- O sa avem probleme.
- De ce? Nu il calc, nu ajung cu picioarele la el, nu face scandal, nu ne zgarie, e foarte bine unde sta.
- Trebuie sa fim atente cand coboram, sa nu fuga.
- Si daca fuge, ce? Poate vrea in libertate....
- Ti-arat eu tie libertate, ma omoara ala daca pierd pisica.....


Gigi, mult mai cerebral ca blonda. Ajungem la locul torturii, nu schiteaza nici-un gest. Demembram masina, scoatem motanul, ne prezentam la doamna doctor. In sala de asteptare, omor. Caini cu labutele lovite, pisici multe, cu parul lung si busite in bot, lenese, superioare si indiferente. Pana apare Gigi cand in cabinet incepe rumoarea stapaneasca......

- Vai ce pisic frumos, e maidanez?
- Da,
spune blonda jenata.
- Ce dragut din partea dumneavoastra. E asa frumos. E mai dragut ca a mea.....

A mea-ua o persana impecabila, deja geloasa pe intrus, facea figuri pisicesti dand din colt in colt.

- Domnisoara, luati astea, sunt vitamine pentru pisici mai mici. Sunt in garantie, sunt foarte bune....
- ( jenata, blonda ) Cat trebuie sa va dau pe ele?
- A, nimic, stati linistita, e asa de frumos.....


Gigi, baiatul despre care multi au zis ca-i cea mai urata pisica din lume, simte si el ce i se intampla, motiv pentru care cand ajunge pe masa taierii incepe sa zbiere ca din gura de sarpe.

- Din cauza ta face asa, imi zice blonda.
- A mea?
- Da, nu a mai facut asa pana ai venit tu cu el, cred ca vrea sa-l salvezi de injectie...
- Aiurea, a devenit vedeta, cu atatea moase in jurul lui......


Plecam, dupa o noua programare de tonifiere pisiceasca. Gigi intelege clar ce i se intampla, asa ca pana acasa crede de cuvinta sa-si de ochii peste cap intr-un mod cat se poate de felin. Am facut impresie si de data asta. Cred ca in acest ritm, pana la anu' o sa dam si autografe. Am decis amandoua ca, pentru a nu ne lua cineva pozitia tocmai castigata, programul de instruire pisiceasca, inceputa acum cateva zile cu dans artistic si vocalize, trebuie sa continue: Gigi, Jiji, Robin sau cum l-o mai chema pana saptamana viitoare trebuie sa invete sa danseze lasciv la bara.