Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 decembrie 2009

AM FOST ODATA CEI MAI BUNI. IN SPORT



Urmatorul episod - Politica externa

3 comentarii:

Adi spunea...

Da, e corect, schimbarea regimului a facut ca sportul sa decada. Probabil s-a intamplat si din cauza beneficiilor pe care le-am primit - poti circula liber in strainatate, un trai bun il poti obtine chiar mai usor decat fiind sportiv, pe cand inainte de '89, calitatea de sportiv iti aducea unele privilegii, de care nu te puteai bucura ca om obisnuit. Acesta poate fi unul din motivele pentru care te straduiai sa fii sportiv de valoare. Bineinteles ca la asta se adauga si managementul prost, slaba finantare - nu se poate fara bani. Reteta e simpla: investitii - performanta - profit (dar nu numai; se uita un lucru de nepretuit - bucuriile, tristetile, mandria, dezamagirea prilejuite de evenimentele sportive, care nu pot fi masurate in bani). Problema e ca unii au uitat de spirit si au transformat sportul intr-o afacere personala ("Io sunt patron, fac ce vreau! Sunt banii mei") - o gandire primitiva. Sportul inseamna mult mai mult decat bani.

In zilele noastre, se primesc bani destul de multi (mai ales in fotbal) chiar daca nu ai rezultate bune. Salariile sunt fabuloase comparativ cu media; parca nu te mai trage inima sa iti dai sufletul pe teren.

Nu am fost sportiv de performanta, nu s-a lipit de mine chestia asta, dar ma gandesc...Dar oare faptul ca sunt acasa oameni care se bucura ca tu ai obtinut un rezultat bun la o competitie importanta, ca esti in lumina reflectoarelor, pe podium (daca se intoneaza imnul e si mai bine), nu mai conteaza in ziua de azi? Bani sunt, de mers in afara mergi fara probleme, dar spiritul, bucuria, emotia le dam uitarii?

Oana (si nu numai tu), care o mai fi sportul nostru national? Ma framanta intrebarea asta de ceva vreme. Oare o mai fi ala care se joaca pe maidan sau este de fapt cel in care se dau cele mai aprige batalii la 7 metri de poarta? Sau mai degraba o fi cel in care un tip a dat numele unei sarituri (Dragulescu) si in care o fata subtirica a dovedit ca perfectiunea este ceva pamantesc?

OANA DESPA spunea...

sportul nostru national e minciuna.

Adi spunea...

Merge...mai ales ca asta se face chiar si cu mana pe Biblie. "Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea..." Abureala.