Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 iulie 2008

JUNGLA DOMESTICĂ REZIDENŢIALĂ - II, CAVA STRICA TREABA

Doamnă de cartier rezidenţial cu aspiraţii de jucător de Liga Intai, CAVA are pretenţii mari şi fundamente mici. Vieţuieşte lipitoric doar pe seama celorlalţi, dar nu iartă nicio ocazie să se laude constant cu realizările-i domestice. Cat de tare mi-s eu, ce am mai făcut, ce am mai luat, ce m-am mai bucurat, cat m-am perfectionat şi cat de la moda şi cât de deşteaptă sunt. .....

In esenta nu face nimic şi nu ar deranja pe nimeni lenea ei, dar uneori, nesimţirea miroase în cartierul nostru rezidential..... mai uita gunoierii să vină cu zilele, se înfundă canalizarea - atribuţii de CAVA.

Atunci cand cutitul altora îi ajunge la os, ia in brate argumentul suprem - "TI-AM ZIS EU, ALA NU E BUN DE NIMIC. EU CE VINA AM?" - mancatul de fund bazat pe o experienţă bogată de viaţă, cheia evoluţiei constante şi sigure, lipsita de spectaculozitate, dar liniştitoare.

Îi toacă şi pe mai marii ei, constant, nesubtil, dar cu perdea şi doar pe la colţurile care n-au urechi, să poată schimba macazul, dacă e cazul....

Personaj principal în cartier, într-o multitudine de variante şi prezentări, CAVA e frustrată de o singură nereaLizare - nu va reuşi niciodată să ajungă la statutul de PISI pe care îl detestă declarativ, dar pe care şi-l doreşte subconştient.

5 comentarii:

Anonim spunea...

cava ta e mare vaca, oricum :)))

OANA DESPA spunea...

am o turma intreaga. :)

Anonim spunea...

Cava e o femeie cumva?

Anonim spunea...

Pfuiii...e un stil taaare le moda.Musterii d-astia, trasi la indigo dupa CAVA ta, am o groaza in jur...Descrierea este perfecta.
Eu am ajuns sa cred ca autoironia este una dintre dovezile de om sanatos cu capu'.

OANA DESPA spunea...

harap alb: nu, e o cava, poate fi de orice sex, nu asta conteaza.

teo: nu de fiecare data, teo.....