Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 iulie 2011

BEBELINELE IUBESC ROZUL

Fac parte din categoria mamicilor care au scos definitiv rozul din vesitmentația copiilor lor. Din motive de ... turma. Magazinele sunt pline de rochițe, fustițe, bluzițe, pantofiori roz. Papușile au și ele vesitmentație identică, iar carucioarele, scaunele de masina sau umbreluțele de bebei se prezintă în aceeași mirifică și mirobolantă culoare. 90 la suta dintre bebelușe au ceva roz în dotare iar 70-80 la sută tind să fie ciclam(siclam-?) din cap până în picioare.
Ca să combat eficient aceste tendințe de uniformizare, am decis, evident unilateral, ca Eva sa fie ținută cât mai departe de atot-prezentul roz. Așa că nu deținem multe țoale culoarea respectivă, excepție făcând câteva hainuțe primite cadou.

Vacanța mi-a adus însă o surpriză,nu știu încă la ce categorie să o încadrez. Mi-am cumpărat și eu, ca toate duduile aflate în concediu, câteva perechi de încălțări. Două, identice - una roz, cealaltă albastră: sandale accesorizate cu floricele. Totul sublim până le-a văzut fiica-mea. Nu pe amandouă, ci doar pe cele roz. De atunci, indiferent cu ce sunt încălțată, vine cu ele la mine și ma ceartă în bebelească până mă descalț de orice altceva și mă încalț cu ele. Am încercat să-i explic, să-i arăt că nu mă asortez, că mă dor picioarele, că nu am chef. Nimic. Este suficient de încăpățânată să mă facă să cedez eu.

Iar acesta este doar un episod! Al doilea s-a petrecut într-un magazin de încălțăminte: Eva, avida de shopping, pune ochii pe o pereche de sandale aflate în mâna unei doamne. Mărimea 40, evident roz! Prima dată, încearcă să i le ia pe cale amiabilă, apoi, când constată că nu are succes, dă din picioare și începe să zbiere. Evident, a reușit! Doamna a părăsit magazinul în fugă, zâmbind amar.

Acestea fiind spuse, aștept cu viu interes să văd cum continuă sau se dezvoltă pasiunea pehntru roz a fiica-mii. Mă bucur că, deocamdată, nu a pus ochii pe nicio rochiță sau bluză roz, mărimea bebelească.

Un comentariu:

g.cojocaru spunea...

eu m-am lasat pagubasa cu rozul... totu e roz in magazine!! :D ... concesia a fost sa nu ii cumparam noi hainute roz, ca oricum primeste de la altii. Si tot ce primeste e in proportie de 90% ROZ.
Te admir pentru forta cu care ai eradicat rozul din viata bebeleasca a Evei. ;)