Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 iulie 2011

MI S-A LUAT DE BAC!

De câteva zile, altceva decât de BAC nu auzi, indiferent ce mediu consulți, real sau virtual. Ba că trăim un mega-dezastru, ba că suntem mai proști ca niciodată, ba că e sistemul de vină, ba că sunt profesorii, camerele de supraveghere, etnobotanicele,părinții, meditatorii. Ba că e mentalitatea, că ne-am învățat cu șpaga de când ne-am născut, ba că ăsta ne e nivelul social, sau de țară, sau care nivel o mai fi el.

Din când în când, mai este promovat câte unul dintre cele 65 de "genii" care au luat zece la BAC. E plimbat ca maimuța pe plajă - să facă toți poze cu el. Excepția care confirmă regula, chipurile! Dovada palpabilă că încă mai avem resurse să supraviețuim intelectual.

Ascultăm atent discuțiologi care ar fi picat și ei, cu brio, la gramatică și facem bancuri "bune", ne uităm cu invidie la toate parașutele pe care BAC-ul le-ar fi putut vreodată interesa doar dacă ar fi fost o marcă de geantă și ne dăm ochii peste cap de "cum era pe vremea mea".

Mie mi s-a cam luat de BAC-ul asta. Aș vrea să nu mai aud de el și nici de specialiștii în tot felul de tipuri de eșec, de la cele economice, la cele electorale sau la BAC. Aș prefera ca cineva să facă ceva pentru miile de "ratați" de astăzi. Indiferent care ar fi cauzele sinistrului, la ei sunt cele mai puține și, chiar dacă ne place sau nu, trăiesc drame de care nici măcar nu sunt toți conștienți.

Un comentariu:

Tamy spunea...

Ai dreptate... se exagereaza cu acest BAC, dar asa suntem aruncati de la problemele principale de zi cu zi...jocul celor care ne guverneaza...iar pentru aceasta generatie, nu cred ca este cineva interesat de ei...de soarta lor...se paote spune ca au fost in locul si la momentul nepotrivit...