Faceți căutări pe acest blog

vineri, 7 noiembrie 2008

DESPRE FELURITE FELURI DE PRIORITATE

POST CONCEPUT DE UN BIRJAR

PRIORITATEA DE SCULA

Ca sa ai prioritate de scula iti trebuie o scula, normal. Cu cat scula e mai smechera cu atat prioritatea creste, ca in jocurile alea pe calculator ale domnilor de bine ce se chinuie sa ajunga la high level. Nu marimea conteaza, ci puterea. Caii, motoru', designul, investitia. Cand ai prioritate de scula ai voie orice: sa treci pe rosu, sa mergi pe toate benzile in acelasi timp si sa urinezi, ma scuzati, pe organ. Cu prioritatea de scula nu se pune nimeni, e invincibila si are in general denumiri straine ce contin mai multe XXX-uri.

Exista insa si o exceptie....

NEPRIORITATEA DE SCULA LA BLONDE

Indiferent de scula pe care o conduc, blondele nu au prioritate, ca doar nu si-au luat scula singure, asa ca trebuie sanctionate de toti soferii din trafic, dupa o formula clasica, usor de retinut, cu nuante internationale:

- Fir'ai a haluia de muNDista. Ce-ai facut faPTURA sa ai o asa scula? Ia stai tu pe banda ta!


PRIORITATEA DE NUMAR

Asta e un fel de prioritate locala, ca si nationalismul - Miticii si restul lumii. Se
manifesta in ambele sensuri, cu aceeasi intensitate.

- Auzi, ba, tarane, ce necuratu' cauti tu, ma, in Bucuresti? Nu va mai ajunge ma ogoru' sa va dati cu GOLANU'! Du-te ma la muma-ta la origine.

Asta e una. Cealalta e la fel de virulenta.

- Ba Capitalistule, ba, data viitoare cand te mai duci ba sa-ti cheltui ieuroii aia la munte, ia s-o iei tu ma pe centura, sa nu ne mai poluezi orasu'. Pe centura, acolo ti-e locu' ba.


Prioritatea asta e mai activa. Se taie fata intrusului, se pune frana brusca sau se dau flash-uri pana la orbire.

PRIORITATEA DE SEX

Cum toate muierile sunt proaste, sexul tare conduce si aici. Cu ambreiajul, viteza si apelative de tipul:" pepuse", " pisi", "faPTURA".

Prioritatea asta poate fi rasturnata cand sexul slab devine posesor de organe genitale masculine, proprii sau de imprumut. Atunci sa te tii ce e la gura doamnelor. Nici eu nu pot, monser, sa reproduc.

PRIORITATEA DE NOXE

O au toti soferii ce conduc hardughii langa care nu poti sta. Indiferent cu ce bolid esti, fugi de astia, ca necuratu' de tamaie. Bleah.

PRIORITATEA DE MARIME

De obicei are nume pe parbriz, scris frumos cu majuscule- GICU SAU COSTEL -, se plimba prin toata lumea, dar se manifesta doar pe pamant romanesc. Nu e decat uneori agresiva si se exprima simplu: " Ce Tiru' meu? "

PRIORITATEA DE PROSTIE

Asta o au toti, nu conteaza scula, marimea sau sexul. Se manifesta in intersectiile hasurate in galben, cand vrei, nu vrei trebuie sa-i dai prioritate boului oprit in mijlocul drumului, ca sa nu blochezi si tu circulatia.


Acestea fiind spuse, io birjar cu state vechi am o singura nedumerire. De ce, Doamne iarta-ma, nu le trecura astia pe prioritati la codul rutier, le stie toata lumea. Nu de alta, dar sa avem ce incalca, monser.

Un comentariu:

MihaelaDespa spunea...

la prioritatea de sex intri si tu....

Ma duc la un super concert diseara tarziu rau...bolero si monochromie(messian) de'abia astept pa pip