Faceți căutări pe acest blog

vineri, 27 iunie 2008

JUNGLA DOMESTICĂ REZIDENŢIALĂ - I

AVERTISMENT
"RESPONSABILITATEA GĂSIRII VREUNEI LEGĂTURI ÎNTRE ÎNTÂMPLĂRILE, PERSONAJELE SAU LOCURILE DIN SCRIERILE SUB ACEST NUME ŞI REALITATE, NU-MI APARŢINE"



Daca ar fi devenit subiect de poveste virutală acum 20 de ani, academica noastră JUNGLĂ DOMESTICĂ REZIDENŢIALĂ s-ar fi numit simplu COMITETUL ASOCIAŢIEI DE LOCATARI. Post-modernistele dicţionare frazeologice nu i-au dat încă o definiţie clara. Creaţie artificială a patrupedelor ce se cred şi-şi zic umane, JUNGLA DOMESTICĂ REZIDENŢIALĂ este ţelul ideal al celorlalte comunităţi de animale, pentru că în lumile tuturor fiinţelor, indiferent dacă înoată, se târăsc, merg pe două sau mai multe picioare sau zboară, SĂ AI PARE MAI IMPORTANT DECÂT SĂ FII.

Situată în cea mai scumpă parte a pădurii, cu bârloguri bine compartimentate, iesle spaţioase, cu geamuri termopan, centrale proprii şi finisaje din cele mai sofisticate, în COMUNITATEA noastră aparent nedeschisă influneţelor de afară, competenţele sunt bine stratificate. La coltul fiecărei terease, pe cel mai falnic pom, regulile sunt scrijelite cu multă şi aparentă atenţie. Dar nu ca să fie respectate.... Shhhh, despre asta nu ar trebui să vorbim. Am spulbera liniştea şi aşa fragilă a raiului pământesc.

Înainte să purcedem să depănăm amintirile zilnice din raiul de lângă casa mea, zic să vă alegeţi fiecare câte o JUNGLĂ personală. O să vedeţi cum personajele mele sunt evident şi la voi.
Sunt caractere puternice sau mai slabe, aflate în permanentă dorinţă de a(-şi) demonstra, bine slefuindu-si ignoranta sau prostia sau încercând doar să câştige lupta cu supravieţuriea. Până la întâlnirea cu EMBLEMA COMPLEXULUI, DOAMNA CAVĂ, vă zic resuscitare plăcută.

Un comentariu:

pantacruel spunea...

abia astept povestirile din jungla. domana cavă deja este preferata mea. vreau sa vad pe cine trosneşte mai intai si mai intai :)