Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 ianuarie 2009

A FI SAU A NU FI

Cateodata nu inteleg nimic din ceea ce mi se intampla. Poate ca puterea mea de intelegere a lumii este limitata, semn al limitarii intelectuale.

Cateodata nu stiu cum sa reactionez si astept ca ceilalti, sau viata, sa reactioneze in locul meu.

Cateodata ma pierd pe mine. Asta se intampla din ce in ce mai des in ultime vreme.

Cred insa ca lupul isi schimba pielea, dar naravul ba.

De fiecare data cant mi se intampla toate lucrurile de mai de sus, constat, surprinzator, ca am nevoie de mine. Mine? Un concept atat de complicat...

Eu? Eu lupt, chiar si cand sunt in retragere. Eu? Eu imi stiu pozitia si valoarea, chiar si cand pozitia pare sa fie in stand by, valoarea nu piere niciodata.

Mai demult, mama mea imi spunea ca, niciodata, nimeni nu-mi poate lua ce am in cap. Ma gandesc ca azi as putea spune, sincer, ca nimeni nu-mi poate lua nici ce am si in suflet...

Poate ca am gresit esential fata de mine, de putine ori fata de ceilalti. Am stiut, de cele mai multe ori, sa spun imi pare rau, in ciuda mandriei si incapatanarii mele. Fata de altii, niciodata fata de mine. Uneori am omis asta.

Cred ca am fost, mai mult decat am spus. Si cred in mine si in oameni.

Complicata, imposibila, cu probleme de nerezolvat, viata e frumoasa! Iar cei care incearca sa o faca altfel, sabotand, cu buna stiinta, tot ceea ce e normal si frumos, nu sunt altceva decat oameni mici si neinsemnati care, mai devreme sau mai tarziu, vor primi ceea ce merita. Nimicul.

Stiu ca eu nu sunt asa! Si stiu ca sunt inconjurata de oameni ca mine. Complicati, dar intelegatori. Imposibili, dar iubitori.

Lumea a fost creata si a evoluat de oameni mici, cu ambitii mari; de imposibili, neintelesi, ignoranti, care incalca reguli si redefinesc principii.

Cam asa incep anul asta. Am voie sa-l incep mai tarziu si sa ma gandesc la orasul pe care-l iubesc cel mai mult?

4 comentarii:

Anonim spunea...

..."Am stiut, de cele mai multe ori, sa spun imi pare rau, in ciuda mandriei si incapatanarii mele. Fata de altii, niciodata fata de mine. Uneori am omis asta. "
-- cu asta m-ai pus un pic pe ganduri

OANA DESPA spunea...

asta e de bine sau de rau?:))

pantacruel spunea...

si ce oras ai in minte? :)

OANA DESPA spunea...

'om trai si vom vedea. :)