Faceți căutări pe acest blog

luni, 18 mai 2009

DILEMA

Ma intreb ce se intampla daca petreci prea multa vreme in mijlocul unor oamenii pe care soarta i-a privilegiat cu extrem de putina minte si exagerat de multa aparenta cultura. Nu ajungi, inevitabil, ca ei?

Suntem un popor de legume lenese si mincinoase care, cand ajung deaspura, se coc singure in suc propriu - bulion de prostie si suficienta. Uneori explodeaza, cu stoicism, pe cei din jur, evitand convietuirea cu propria-i mizerie. Fericiti se considera cei pe care jegul uman ii atinge, si ei nimicuri in devenire.

Constat ca prostia si suficienta se propaga procum neghina. Niciuna din ele nu poate fi combatuta cu acceptare si detasare.

11 comentarii:

octavpelin spunea...

DA,ajungi ca ei!,o seara frumoasa ,cu stima si pretuire Octav.

OANA DESPA spunea...

Multumesc. :)

Mister Chocolate spunea...

if you cannot beay them, then you might as well join them... but that does not imply you becoming like them ;)
parerea mea :P

George spunea...

Probabil ca in cazul romanului emaptia e o boala, un virus, un defect si degenereaza in imitatie...piele de scaun de autobuz peste tot.

Unknown spunea...

oana, de ce sa fie combatute cu detasare si acceptare? putem accepta prostia? sau suficienta? ce mai facem atunci cu evolutia?

ocserver spunea...

draga, legumele merge desculte pa plaje si vede pestisori pa care vrea sa-i haleasca... :)) in cu totul alta ordine de idei, nu ai mai scris nimic... :( pacat...

OANA DESPA spunea...

o sa mai scriu. cand o sa am chef, deocamdata nu-mi vine... :)

ocserver spunea...

... stiu, vara.... :)

Lute spunea...

Eşti cool. Eşti cooler, baby...Eşti ?!

Pi.Es. Sigur, ne putem lua de brăcinar cu prostia, dar ce punem în loc ?

viorica iovan spunea...

. natura ca sa scoata prosti a trebuit sa se organizeze superior

victoria spunea...

Daca posesorii de prostie nu s-ar hrani,nu s-ar plimba in cele mai exotice locuri,nu ar imbraca cele mai scumpe haine,nu s-ar plimba cu cele mai scumpe masini,nu ar locui in vile luxoase ... si nu in ultimul rand,ne-ar sfida e cei care castigam cinstit un salariu din care sa putem doar supravietui,poate ca nici nu i-am observa...
Dar noi,avem un ochi in plus(ochiul mintii),un simt in plus - cel al decentei...